-
 
Ключово решение за LKW/HDV & Автобуси

 БИЗНЕС ИДЕЯТА

Подобряване

Landi Renzo SpA купи AEB

Фирмата е един от основните

Също и TOYOTA избра LANDI RENZO.

Aygo и Yaris

Landi Renzo S.p.A. на американския пазар

LandiRenzo и Alfa Romeo MiTo:

първият Турбо двигател на

LandiRenzo и Alfa Romeo MiTo:
11/11/2009
 

първият Турбо двигател на пропан-бутан

1.4 Alfa Romeo MiTo Turbo  е първият двугоривен Турбо двигател проектиран и изграден от самите производители. 

Нещо напълно ново, създадено от партньорството с Landi Renzo. 

Емисиите CO2 са 131 g/km., свързвайки традиционната концентрирана мощност от 120 HP (в този случай) с щадене на околната среда и ниските оперативни разходи. 

Максимален въртящ момент 206 Nm (21 kgm), вече са във вариант при режим 1750 rpm, предлага наистина забележително представяне, най-добро от всички двигатели на пропан-бутан до два литра. 

Партньорството между Landi Renzo и Alfa Romeo произведе определено добър продукт, ограничавайки теглото на инсталациите, за да запази съотношението тегло / мощност под 10 kg/HP, друг абсолютен рекорд в своята категория. 

Мощността и представянето на истинските спортни коли са съчетани с обща автономност повече от 1200 km, поставяйки колата на върха в своята категория, и спестявания от около 50% над бензиновите версии със същата мощност за всеки 100 km пробег при комбиниран цикъл; MiTo LPG Turbo 120 HP може да събере до 21 евро (41лева). 

Тороидалната бутилка е с използваема вместимост 39 литра. Разположена е на мястото на резервната гума, за да остави останалата част от багажника свободна. За да осигури динамично поведение, специално внимание е обърнато на разпределението на тежестта и местоположението на бутилката, за да не се измества центъра на гравитацията на автомобила или други компоненти специално за газовата уредба за максимална сигурност в случей на инцидент. 

Новата версия на Alfa Romeo MiTo е проектирана да работи или на бензин, или на пропан-бутан: двигателят винаги стартира на бензин и автоматично превключва на пропан-бутан след няколко секунди, когато алтернативният режим е избран. Има специален ключ за превключване между горивата, докато шофирате. Ако пропан-бутанът свърши, автоматично ще премине на бензин, докато си продължавате да карате.

LPG е “чисто” гориво, което може да намерите навсякъде: то намалява вредните емисии (до 15% по-малко въглероден диоксид, до 20% по-малко въглероден едноокис и до 60% по-малко неизгорял въглеводород). Тези характеристики гарантират, че пропан-бутанът удължава живото на двигателя, намалявайки комсумацията на масло и подобрявайки качеството на околната среда.

Alfa Romeo MiTo LPG Turbo е проектиран в отговор на разстящото търсене. В Италия, броят на автомобилите на пропан-бутан нарастна 140% между 2007 и 2008. И тенденцията е  нарастване през 2009: до Септември, една от всеки пет продадени коли  е била на природен газ или пропан-бутан.

Alfa Romeo реши да излезе на сцената с система, проектирана в партньорство с Landi Renzo.

 


Copyright © 2023 " "
Barbun.com
| | LANDIRENZO | | | | | | | FAQ |